BodyBike

Utbildningen för dig som vill kunna göra säkra, roliga och uppskattade cykelpass! Cykling inomhus är en gruppträningsform som länge varit mycket populär eftersom det passar alla människor i olika åldrar och med olika träningsstatus. Alla kan cykla och alla styr sitt eget motstånd. Cykling är en enkel träningsform som ger en bra konditionseffekt och om man gör det tillsammans så blir det så mycket roligare.

Grundutbildning Body Bike Indoor cycling

Längd: 1 dag
Målgrupp: Du som brinner för träning och har ett intresse av att leda grupper.
Målsättning: Kunna sätta ihop ett eget cykelpass som du kan leda och att förstå tanken bakom inomhuscykling. Du ska ha förståelse för hur olika klasser ger olika resultat och nyttan av att variera träningen även när det gäller konditionsträning.
Förkunskaper: Det är en fördel om du tränat cykel antingen ute eller inne så att du har vana av cykling.
Certifiering: Du visar under dagen att du kan följa musiken och att du förstår skillnaderna och användningsområdena med RPM, samt att du kan hantera de grundläggande cykelteknikerna. Diplom erhålls efter avslutad utbildning.
Övrigt: Utbildningen är både teoretisk och praktisk. Du kommer själv att få instruera lite vilket innebär att du behöver ha tillgång till musik på exempelvis din telefon. Ombyte behövs eftersom vi har två praktiska pass med teori mellan. Efter genomgången grundutbildning rekommenderas att instruera några månader för att sedan bygga vidare med en steg 2- utbildning.
Pris: 1 990 kr (2.488 kr ink. moms)

Body Bike Steg 2- Pulsbaserad träning

Längd: 1 dag
Målgrupp: Du som har en grundutbildning i inomhuscykling och vill ha fördjupade kunskaper inom pulsträning.
Förkunskaper: Du som har en grundutbildning i inomhuscykling.
Målsättning: Kunna sätta ihop cykelklasser som har olika syfte och ger varierande resultat. Här arbetar vi med pulsen som ett redskap och tittar på hur kroppens olika pulszoner påverkar resultatet med din träning.
Certifiering: Diplom erhålls efter avslutad utbildning
Övrigt: Om du har en pulsklocka så ta med den till utbildningen. Ombyte behövs eftersom det är två praktiska pass med teori mellan.
Pris: 1 990 kr (2.488 kr ink. moms)


Body Bike - Klassdesign

Denna utbildning är det naturliga steget för dig som söker lära dig mer om hur du skapar olika upplägg för dina klasser. Du blir mer säker i din roll och öppnar upp för nya tankebanor och din individuella utveckling.

Längd: 1 dag
Målgrupp: Du som har en grundutbildning i inomhuscykling och vill ha fördjupade kunskaper om hur du kan göra mer varierade klasser och våga göra klasser som sticker ut lite grand.
Förkunskaper: Du som har en grundutbildning i inomhuscykling.
Målsättning: Hitta nya infallsvinklar och få ett större perspektiv på hur du kan designa dina cykelklasser. Du utmanas att våga testa nya saker och att kliva ur din bekväma och trygga zon för att bredda dina tankar när det gäller dina klasser.
Certifiering: Diplom erhålls efter avslutad utbildning
Övrigt: Ombyte behövs eftersom det är två praktiska pass med teori mellan.
Pris: 1 990 kr (2.488 kr ink. moms)