Hemmagym

Går du i tankarna att bygga hemmagym så har vi på Concept allt som behövs för det bästa hemmagymmet eller träningsrummet. Ett hemmagym är möjligheten till smidig och effektiv träning i hemmet, på dina villkor och med utrustning specifikt för dig för optimalt träningsresultat.

Vi erbjuder professionella träningsredskap med stort sortiment i många prisklasser, och ett ständigt fokus på hållbar utveckling med vårt cirkulära system. Välj mellan begagnat eller nytt med något av våra färdiga gympaket eller enskilda redskap och maskiner.

Vi berättar mer om hur du bygger det bästa gymmet hemma med tips och vanliga frågor och svar nedan.

25kvm_top.jpeg

Hyra hemmagym

Med vårt koncept “Hyr ett Gym” kan även privatpersoner få tillgång till gympaket med fokus på hållbar utveckling, flexibilitet och kvalitet!

Med hyrestid från 6 månader, val av fabriksrenoverade eller nya kvalitets-redskap och maskiner, rätt till utbyte av 20 procent av maskinerna under hyrestiden och med service och installering inkluderat får du ett flexibelt alternativ perfekt för att uppnå dina mål med träningen.

 

Köpa hemmagym

Självklart erbjuder vi också alternativ för köp av enskilda redskap och maskiner samt hemmagym paket.

Vi har ett stort sortiment profesionella träningsredskap och träningsmaskiner att välja från. Hos oss kan du enkelt komponera ditt drömgym och om det behövs ta hjälp av våra säljare för experttips kring våra olika produkter.

Också här kan du välja mellan fabriksrenoverat eller nytt när du handlar hos oss.

Fabriksrenoverat betyder att du kan köpa hemmagym redskap och maskiner som använts tidigare men som renoverats av våra kompetenta medarbetare i vår serviceshop. Ett grönare alternativ för ett cirkulärt system som också är lättare för plånboken.

melker_eriksson_2019.jpgKontakt via mail
för personlig offert

Ring för direkt kontakt

 

Fördelar med gym i hemmet

  • Smidighet - Med ett gym i hemmet ökar chansen till att träningen verkligen blir av då det inte är för stor investering tidsmässigt och resursmässigt att komma igång.

  • Spara pengar - Med hjälp av ett träningsrum kan det sparas många kronor som annars skulle behöva gå till gymkort eller annan kostnad för träning som bensin vid resa, parkering osv.

  • Konstant tillgång - Många gym har öppettider som är begränsade, med ett gym i hemmet kan du få tillgång till träning på dina villkor när som helst under dygnet.

 

Bygga hemmagym

När du ska bygga upp ditt gym i hemmet finns det en del saker att ha i åtanke. Självklart är ekonomin en stor del av mångas val, och idag finns det en hel del prisvärda alternativ. Och möjlighet till hyra för flexibel finansiering av ditt hemmagym.

Elpriset kan vara ett orosmoln när man tänker kring vissa träningsmaskiner. Men här finns det alternativ som är helt oberoende av el idag, exempelvis ett löpband som Woodway Curve Trainer.

Många maskiner och redskap har möjlighet till flertalet övningar så ett tips till ditt bygge är att välja utrustning med flertalet möjligheter till träning av många muskelgrupper som exempelvis hantlar, multigym och roddmaskin för möjlighet till så balanserad träning som möjligt.

Här nedan listar vi tre enkla steg för ett hemmagym bygge.

 

1. Yta / Rum - Hur mycket plats har du?

Exakt hur mycket yta har du möjlighet att fylla med träningsutrustning?

Många redskap och träningsmaskiner tar upp en del plats så att ha bra koll på mått kring din yta är viktigt för att kunna välja det mest effektiva gym-paketet.

Kolla bredd, längd och något man inte får glömma är höjd på plats du tänkt använda. Vissa maskiner som det populära multigymmet kan sträcka sig en bit över 2 meter beroende på modell.

 

2. Gymutrustning och träningsmaskiner - Vilken typ av träning och resultat vill du åt?

Nu när du har dina mått redo kommer vi till den roligaste biten enligt oss, välja gymutrustning och eventuella träningsmaskiner till ditt hemmagym.

Alla produktsidor när du kollar runt på vår sida har en sektion för produktspecifikationer där du kan kolla mått för att planera ut redskap över din yta. Alternativt att du kontaktar oss för en 3D representation och förslag på upplägg från en av våra erfarna säljare.

Visualisera och tänk rejält kring vad för typ av träning du vill utföra, den bästa träningen är den som blir av. Ett bra ställe att hämta inspiration från är youtube där du kan söka efter videor kring hemmagym och se hur andra har löst det. 

Här är några förslag som vi tycker alltid fungerar i ett hemmagym i lägenhet eller villa med bra balans och mycket möjlighet till övningar.

Hantlar

Hantlarna är möjligheternas träningsredskap. Du har hundratals övningar att välja mellan med ett set hantlar som passar dina förutsättningar. Här kan du välja mellan hantlar med fast vikt eller hantlar där du kan ställa in vikten själv likt vikter på en skivstång.

Enkelt att kolla upp på youtube eller google för inspiration på övningar och pass med hantlar. Men som alltid för att undvika skador kan det vara bra att ta hjälp av en PT eller annan träningskunnig för att se till att utföra övningarna med rätt form.

För att avancera kan en träningsbänk tillsammans med dina hantlar leda till ännu fler möjligheter som bänkpress med hantlar, sittande axelpress mm.

Skivstång

Med skivstången och några fria vikter i ett skivstångsset får du ett bra bas-redskap du kan använda till övningar som raka marklyft, rodd, axelpress och squats.

Funkar bra för sig själv eller om du vill avancera och införskaffa en skivstångsställning (squat-rack) så kommer det med bättre ergonomi och säkerhet.

Löpband

Löpbandet eller gåbandet är perfekta träningsmaskiner för hemmagymmet, detta är mångas första val när det kommer till konditionsträningen. Komplementera promenader och löpandet utomhus med ett löpband i hemmet för effektiva pass där du lätt kan justera hastigheten och hålla koll på avstånd för att ständigt förbättra dina tider.

Ett snabbt pass på bara 30 minuter på löpbandet kan öka din energi avsevärt under dagen och kommer med många hälsofördelar. Detta samtidigt som du lätt kan titta på favoritserien, ta ett telefonsamtal eller lyssna på podcast samtidigt då det är en bekant rörelse.

En nackdel hos ett löpband är dess storlek, idag finns det en del smidigare löpband med bra kvalite. Men vill man ha ett professionellt löpband blir det en del vikt, längd och bredd man får räkna med.

Roddmaskin

Vi på Concept har jobbat med roddmaskiner i över 20 år, så att skriva om fördelarna med roddmaskin har vi gjort antalet gånger. Men kort ger roddmaskinen ger en bra träning för både ben och överkropp. Perfekt för träning av både styrka och uthållighet.

Roddmaskinen har också fördelen att vara oberoende av elförsörjning. En modell som alltid fungerar bra för både kommersiellt gym och hem är Concept2 RowErg som är en bäst i test produkt.

Övriga lätta träningsredskap

Mindre redskap som inte tar upp mycket plats och är perfekt för hemmaträningen är:

 

3. Gymgolv

Nu när du valt din utrustning och eventuella maskiner måste vi tänka till kring hur du skyddar ditt hem från skada relaterat till din utrustning.

Finns det fria vikter eller hantlar som kommer med chans till tapp och dunsar i marken? Eller har du ett löpband med lite tyngt som med tiden sliter på underlag?

Om så är fallet är ett gymgolv ett måste. Gymgolvet är framtaget specifikt för att skydda golv mot dunsar och tapp men också för att minska ljud som uppstår av träningen på din yta, vilket alltid uppskattas av eventuella grannar och som bidrar till en bättre träningsmiljö.

 

Vanliga frågor och svar

 

Hur mycket kostar det med hemmagym?

Ett hemmagym med de viktigaste delarna för en bra träning och miljö kommer att kosta från 10 000 kronor upp till 50 000 kronor och högre beroende på vilken typ av redskap och hur stort du vill ha det. Här finns hyresalternativ om du inte vill investera hela den summan direkt pga. Exempelvis flytt eller liknande, hos oss startar hyra av gympaket från 1349 kr/mån.

 

Vilken gymutrustning är bäst i ett hemmagym?

Enkel men långvarig utrustning är det absolut bästa för hemmagymmet. Inga onödiga funktioner och tillägg som tar plats och lägger till vikt. Satsa på det som är viktigast för dig, populär träningsutrustning för hemmet är idag löpband, motionscykel, fria vikter och multigym.

 

Hur mycket plats behövs för ett hemmagym?

Du kan självklart bygga hemmagym som enbart behöver lite plats i garderoben med exempelvis fria vikter, stretchmatta och träningsband. Men ska du ha någon träningsmaskin för kondition och en dedikerad yta för styrketräning med fria vikter kan 7 kvm räcka.

kimmo concept träningsredskapKontakt via mail
för personlig offert

Ring för direkt kontakt