Gym till Bostadsrättsförening

Att investera i ett eget gym till föreningen ökar värdet på fastigheten och leder till en attraktivare förening. Men självklart är det viktigaste en ökad livskvalitet för boende då snabb tillgänglig träning kan leda till det extra passet som ger en friskare och piggare vardag.

Hos oss kan du enkelt få hjälp att bygga gym till bostadsförening med professionella redskap ur vårt breda sortiment eller ta del av våra färdiga gympaket. Allt med flera alternativ för finansiering med leasing, hyra, funktionsavtal eller köp. Och med ett fokus på att värna om miljön med vårt cirkulära system.gym hos bostadsrättsförening exempel

Fördelar med gym för bostadsrättsförening

Förenkla tränings-processen för dina boende med ett BRF-gym. Det kommer att uppskattas och sätter en seriös och hållbar prägel på er förening. En förening där ni värnar för era boendes hälsa och välmående.

 • Attraktivare förening
 • Hälsosamma och nöjda boende
 • Ökat värde på fastigheten

 

Fördelar med gym hos BRF för boende i föreningen

 • Smidighet - Med ett BRF-gym är det större chans att boende verkligen tar sig tid till träning då det inte är för stor investering tidsmässigt och resursmässigt.
 • Spara pengar - Med hjälp av det träningsrum ni erbjuder kan det sparas många kronor som annars skulle behöva gå till gymkort eller annan kostnad för träning som bensin vid resa, parkering osv.
 • Konstant tillgång - Många gym har öppettider som är begränsade, med ett gym i föreningen kan ni ge boende tillgång till träning när som helst under dygnet.

 

Bygga gym till bostadsrättsförening

Har du nu bestämt dig för att det ska bli något typ av gym eller träningsrum till din förening så har vi några tips för hur du går till väga.

Tänk efter vad för typ av människor ni mest troligtvis kommer att ha som medlemmar och boende hos er. Finns det möjlighet är det bra att fråga runt vad för typ av redskap som skulle uppskattas. De bästa träningsredskapen är dem som faktiskt används, så försök hitta den bästa anpassade gymlösningen för just er.

Har ni exempelvis en lite äldre grupp medlemmar som inte har ett stort träningsintresse kan man skippa det mer avancerade och rent styrketräning fokuserade och gå för mer kondition och lättare cirkelträning. Sen efter ett tag växla upp och byta ut/addera redskap efter behov. Vi hjälper gärna till med tips kring vad som kan fungera för just er.

Lokal

Det går att bli mycket kreativ med såväl limiterade mindre ytor som större, men va vaksam så ni inte fyller era ytor med för mycket träningsredskap. Det leder till en trång känsla i rummet med begränsat utrymme för egna övningar och därmed en sämre träningsupplevelse.
Beroende på vad för typ av golv ni har i er lokal och vad för typ av utrustning och träning som ska ske på ytan så behövs det olika underlag för att skydda golvet och motverka ljud från dunsar. Här finns det olika typer av gymgolv och gymmattor som är enkla att montera och flytta runt.
Höjden i lokalen ni har kan vara viktig att ha koll på då olika typer av träningsmaskiner kan behöva en relativt hög takhöjd.

Gymutrustning till BRF

Det vi rekommenderar när det kommer till gymutrustning för föreningar är lite simplare träningsmaskiner och redskap som alla lätt förstår sig på men som fortfarande håller hög kvalite.

Antagligen kommer inte träningsprodukterna användas lika mycket som på ett kommersiellt gym men heller inte lika lite som på ett hemmagym. Och det finns inga instruktörer som visar hur träningsmaskinerna fungerar, så populära klassiker som löpband, roddmaskin och motionscykeln utan för mycket finesser brukar vara det bästa för BRF.

Man vill också ha minimalt med underhåll då det ofta ska delas på den uppgiften eller om man låter leverantör sköta detta. Så träningsmaskiner som håller sig underhållsfria under många år och med hög kvalite är värt investeringen.

Här är exempel på populär gymutrustning som fungerar bra hos bostadsrättsföreningar:

 • Löpband
 • Crosstrainer
 • Motionscykel
 • Roddmaskin
 • Hantelställ med hantel 1-25 kg
 • Stretchmatta
 • Stepbräda

 

Färdiga paket för företagsgym och BRF

Har du inte lust att lägga massvis med tid på att välja maskiner och redskap? Vi erbjuder flera typer av färdiga gympaket till företag och bostadsrättsföreningar.

Bland annat har vi vårat “Hyr ett Gym” koncept men också olika sätt att finansiera ditt gympaket med leasing gymutrustning eller funktionsavtal. Allt gör vi i eget regi för att kunna få till de bästa skräddarsydda lösningarna.

erik.jpgKontakt via mail
för personlig offert

Ring för direkt kontakt

 

Vanliga frågor och svar

 

Vad behövs till ett gym i en bostadsrättsförening?

Vi rekommenderar utrustning av det enklare slaget men som har en bra kvalitet för långsiktigt användande. Bra redskap att börja med är ett sätt hantlar, stretchmatta, stepbräda, löpband, motionscykel och crosstrainer. Sen vill du ha speglar för besökare att kunna se sig själva för rätt utförande av övningar och ett gymgolv eller gymmatta för att skydda ditt golv.

 

Ingår gym i en bostadsrättsförening?

Inte alltid, men det blir allt vanligare då det ses som en stor fördel när det ingår ett bra träningsrum eller gym när du letar efter bästa bostadsrättsföreningen.