Historia

1981 uppfann bröderna Dick och Peter Dreissigacker, bilden, den första roddmaskinen Concept2 Model A Indoor Rower. Som gammal landslagsroddare var Bo Ekros, Concepts grundare, och hans kompanjoner övertygade om att tränings-Sverige år 1993 skulle falla som furor för det perfekta träningsredskapet: Roddmaskinen!

Införsäljningen flöt inledningsvis trögt som sirap, men den positiva bieffekten var att efterfrågan på svettband, produkter och motionscyklar tog fart. Dessa produkter fick dock beställas av andra leverantörer till en början, eftersom det bara stod ett par roddmaskiner på det 25 m2 stora lagret/mötesrummet/huvudkontoret/lunchrummet. Resten är historia, som det brukar heta, och den okända roddmaskinen är idag ett självklart inslag på alla gym.

Under åren har vi haft en stabil och positiv utveckling. Produktfloran har breddats, personalstyrkan vuxit och kunskaperna fördjupats. Vi jobbar och söker internationellt med att se och följa det senaste inom träning. På så vis kan vi införa innovativa träningsmetoder, så att våra kunder hela tiden ska kunna erbjuda sina kunder det senaste och bästa.

Concept2, Cybex, Octane, TuffStuff, TRX, Tanita, Trigger Point, Wattbike, Body Bike, ViPR och Woodway är exempel på produkter och träning vi gjort möjliga för hela Sverige. Med våra 55 anställda placerade från Skellefteå i norr till Helsingborg i söder och vårt nya moderna centrallager i Jönköping, är vi reda att ta hand om våra kunder var behovet än dyker upp.

Vi vet att vår kunskap om och inom träningsprodukter, är till god nytta för våra kunder. Drivkraft, Kundfokus, Kunskap och Passion har ända sedan starten 1993 varit våra ledord, och de är lika aktuella idag.

Välkommen till Concept!

AAA.jpg