Om oss

Som gammal landslagsroddare var Bo Ekros, Concepts grundare, och hans kompanjoner övertygade om att tränings-Sverige år 1993 skulle falla som furor för det nya, perfekta träningsredskapet: Roddmaskinen! 

Införsäljningen flöt inledningsvis trögt som sirap, men den positiva bieffekten var att efterfrågan på svettband, produkter och motionscyklar tog fart. Dessa produkter fick dock beställas av andra leverantörer till en början, eftersom det bara stod ett par roddmaskiner på det 25 m2 stora lagret/mötesrummet/huvudkontoret/lunchrummet. Resten är historia, som det brukar heta, och den okända roddmaskinen är idag ett självklart inslag på alla gym.

Under åren har vi haft en stabil och positiv utveckling. Produktfloran har breddats, personalstyrkan vuxit och kunskaperna fördjupats. Vi jobbar och söker internationellt med att se och följa det senaste inom träning. På så vis kan vi införa innovativa träningsmetoder, så att våra kunder hela tiden ska kunna erbjuda sina kunder det senaste och bästa.

Concept2, Cybex, Octane, TRUE, TuffStuff, TRX, Body Bike, Tanita, Trigger Point, Wattbike och Woodway är exempel på produkter och träning vi gjort möjliga för hela Sverige. 

Vi vet att vår kunskap om och inom träningsprodukter, är till god nytta för våra kunder.
Drivkraft, Kundfokus, Kunskap och Passion har ända sedan starten 1993 varit våra ledord, och de är lika aktuella idag.

Välkommen till Concept!

 

anders_vd.jpg

Anders Ericsson VD på Concept 

Anders Ericsson tillträdde sin roll som affärschef för Concept Träningsredskap AB i augusti 2019 efter 17 år på Eleiko Group AB. Nu tar Anders över rollen som VD. Han har till uppgift att utveckla företagets redan framgångsrika affärsmodell och ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med både nuvarande och nya kunder.  
 
”Anders kommer in med erfarenhet och handlingskraft och vi flyttar nu fram positionerna ytterligare. Med en ny organisation och Anders som VD, kan jag fokusera ännu mer på nya utvecklingsområden i bolaget” säger Bo Ekros, ägare och styrelseordförande.
 
Anders Ericsson menar - ”Med bolagets starka historik, marknadsposition och soliditet, har Concept en unik möjlighet att erbjuda marknaden stora fördelar med ett starkt sortiment och unika finansieringslösningar. Vi har redan börjat återinvestera i såväl ny personal som i nya produkter och kommer att fortsätta att förstärka i nyckelregionerna. Trots rådande pandemi har vi ett starkt bokslut och en omsättning som gick från 148 till 157 miljoner kronor för Concept Träningsredskap och från 213 till 220 miljoner kronor för koncernen. Vi ser fram emot fortsatta satsningar på nya finansieringsformer och produktnyheter.”

 

AAA.jpg