Företagsgym - Hyr, leasa eller köp professionellt gympaket till företag

Vi på Concept tycker att gym för företag ska vara lättillgängligt men också professionellt hanterat med professionella redskap. Efter över 20 års erfarenhet av försäljning och service av träningsredskap och gymutrustning med unika finansieringslösningar kan vi med självsäkerhet säga att vi hjälper dig hitta rätt. Erbjud din personal en friskvårdsförmån och investera i friskare och piggare arbetsplats med ett företagsgym. Här nedan går vi igenom tips på vad som är bra att ha i åtanke och besvarar vanliga frågor.

Hör av dig till oss med frågor eller offert-önskan via mail, eller på telefon, självklart kostnadsfritt!företagsgym exempel

Är företagsgym avdragsgillt?

Vi börjar med en fråga som är väsentlig för företag, är utrustningen avdragsgill hos skatteverket? Och svaret är ja.

Du kan alltså köpa in ett företagsgym till dina anställda och använda det som skattefri friskvårdsförmån och göra avdrag som personalkostnad. Förutsatt att du följer vissa regler du kan läsa mer om på skatteverkets informationssida kring motion och annan friskvård.

Detta är en mycket bra investering för alla inblandade och det förstår skatteverket, så ta vara på denna chans till en förmån för en friskare och piggare arbetsplats.

 

Leasa, hyra eller köpa företagsgym

Självklart erbjuder vi på Concept Träningsredskap möjlighet till köp av all gymutrustning direkt för en engångskostnad men sen har vi också möjligheten att erbjuda leasing av gymutrustning, hyra av gymutrustning eller funktionsavtal på olika långa perioder. Allt i egen regi.

Mer flexibla sätt att sköta finansieringen av ditt företags gym där du också - beroende på vad för avtal du väljer - har service inräknat och möjlighet att byta ut upp till 20% av träningsredskapen. Allt för att ni ska få den bästa upplevelsen av ert gym och kunna sköta betalning efter era förutsättningar.

Det finns också möjlighet till ett grönare gym med vårt cirkulära system där vi fabriksrenoverar produkter vi får tillbaka som finns tillgängliga för företagsgym.

Hör med oss så fixar vi den bästa lösningen för ert gym!

erik concept träningsredskapKontakt via mail
för personlig offert

Ring för direkt kontakt

 

Gympaket till företag

Vi erbjuder många olika typer av kostnadseffektiva paketlösningar ditt företag kan ta del av, allt från mindre mängd gymutrustning till kompletta gym med alla träningsfinesser för du kan tänka dig.

Dessa paket funkar självklart också bra till hemmagym, gym bostadsrättsförening, hotellgym etc.
Vårt starka sortiment, vår kunniga personal och stora lager ger möjlighet till flexibilitet och långsiktighet.

Om vi ska generalisera vad ett bra startpaket för gym till företag kan vara skulle vi rekommendera följande:

  • Löpband
  • Motionscykel
  • Roddmaskin
  • Hantelställ 1-20/25 kg
  • Ställbar bänk
  • Ribbstol
  • TRX
  • Medicinboll
  • Stretchmatta


Lokal

Vilken gymutrustning som passar ditt företag kan påverkas av vilken typ av lokal ni har tillgång till. En del maskiner kräver ett visst underlag och andra en viss höjd i tak. Klassiska löpband som exempel behöver ofta 10A el-uttag per band. Men sen finns också självgående varianter av de flesta maskinerna som vi föredrar till en företagsgym lokal.

Det finns inga speciella krav på vad som krävs från en lokal för att få ha ett företagsgym, utan bara viss gymutrustning kan behöva vissa förutsättningar. Får vi tillgång till måtten och förutsättningarna hjälper vi er självklart hitta lösningar med rätt utrustning till er lokal.

Gymgolv / Underlag

Mycket viktigt att skydda golvet från dunsar och maskinvikt. Även fast användare är försiktiga tenderar det att bli en del tapp som leder till tråkiga märken. Undvik detta med ett bra underlag i form av gymgolv eller gymmatta som passar till den typen av utrustning och användning ni tänkt ha på er yta.


Färdiga företagsgym paket

Vi erbjuder just nu företagsgym paket för hyra med fyra olika storlekar. Paketen skriver vi mer om på vår hyra gym sida men här är en snabb summering:

15_small.jpg

Small 15 kvmFrån 1349 kr/mån

25_small.jpg

Medium 25 kvm - Från 1595 kr/mån

50_small.jpg

Large 50 kvm - Från 2995 kr/mån

75_small.jpg

X-Large 75 kvm - Från 5650 kr/mån

 

Utöver paketen kan ni alltid kontakta oss så jobbar vi fram det bästa paketet till just dig utifrån dina förutsättningar.


Gymutrustning till företag

När vi kollar på vad som är den bästa gymutrustningen till just företag rekommenderar vi att ha så brett utbud som möjligt av möjliga övningar men samtidigt också ha utrustning som användare känner igen.

Vi har ett brett sortiment av välkända varumärken och träningsredskap som du kan lita på gör jobbet då vi har över 20 års erfarenhet av att plocka ut det absolut bästa när det kommer till träningsprodukter.

Något som alltid uppskattas hos de flesta som tränar är funktionell gymutrustning. Här har vi klassiska redskap som medicinboll, kettlebell, hopprep och stretchmatta. Med dessa kan användare själva välja mellan otroligt många olika övningar och inte bli låsta på några få rörelser som med vissa träningsmaskiner.

Men ovan betyder inte att det inte finns plats för professionella träningsmaskiner på ett företagsgym. Ett löpband, en roddmaskin eller en crosstrainer med bra kvalite är något som uppskattas av i princip alla olika typer av motionärer och mer erfarna träningsentusiaster. Perfekta maskiner för ett pass där du inte behöver planera in i detalj vilka 25 övningar du behöver göra idag, 30 minuter på löpband räcker långt på lunchpasset.

Fråga runt vad just dina medarbetare på företaget kan tänka sig vilja träna med för typ av redskap för att investera rätt!


Rita upp ditt gym i 3D

Har du en ungefärlig vision för hur ditt gym ska se ut? Vi kan hjälpa dig visualisera detta och ta din planering och marknadsföring till nästa nivå genom att rita upp ditt gym i 3D.
Perfekt för presentation av ditt icke färdiga gym och för att kunna se om din vision verkligen fungerar på den yta du tänkt.
Med hjälp av oss kommer du igång redan på planeringsstadiet med exakta ritningar, byggtekniska beskrivningar och kloka tips.
Ge oss bara tillgång till lokalförutsättningarna och dina önskemål, så ritar vi upp allt du kan tänka dig.

 

Vanliga frågor och svar

 

Får man köpa träningsredskap på företaget?

Ja, träningsredskap till företaget är avdragsgillt enligt skatteverket och räknas som friskvårdsförmån. Det finns en del regler du måste förhålla dig till som du kan läsa mer om hos skatteverket.

 

Vad behövs till ett företagsgym?

När du ska planera ett företagsgym är det viktigt att ta in synpunkter från dem som faktiskt ska använda gymmet. Ska det vara mer konditionsfokuserat eller styrkefokuserat? Säger all personal att de endast är intresserade av löpband för snabba pass på lunchen? Eller har dem också intresse av hantlar eller till och med bänkpress för tyngre styrketräning?

 

Vart kan man köpa gymutrustning?

Hos oss på Concept hittar du ett stort sortiment av gymutrustning och träningsredskap du kan köpa. Hitta ditt favoritredskap bland våra väl utvalda produkter med allt från löpband och styrkemaskiner till stretchmattor och kettlebells.

peter concept träningsredskapBoka tid för besök
i vårt showroom

Ring för direkt kontakt