Fredrik Ekblom

Racingproffset Fredrik Ekblom vässar formen tillsammans med Concept For Life

- Jag har alltid tränat, speciellt kondition och löpning under min långa karriär, men aldrig riktigt haft någon riktig styrning på mitt träningsupplägg. Framförallt har jag inte haft full koll på min status. Är jag i god form, topp form eller bara hygglig form? I slutet av 2012 bestämde jag mig därför att göra en riktig djupdykning i mitt träningsupplägg.

Första testen gjordes i jan 2013 på Concept For Life i Jönköping och strax därefter fick jag mitt första träningsschema av Johan Flodin. Allt sedan dess har jag testat mig 2-3 ggr per år och haft en fantastisk förbättring av mina resultat. Efter dialog med Johan, och med testresultaten som grund, så har jag kontinuerligt fått justeringar i mitt träningsschema vilket håller träningen utmanande och hela tiden utvecklande.

Jag tränar mycket på löpband, både längre pass och intervall, styrketräning och cirkelträning. Nyligen har även en Concept2 roddmaskin och en Cybex 770 Arc Trainer, ”The Arc”, införskaffats. Den största fördelen med Concept Träningsredskap och Concept For Life är att de har hela kedjan från träningsredskap, service, kunskap, träningsupplägg och tester.

Numera vet jag att min fysik är på topp, och det är en skön känsla att kunna ”ticka den boxen” inför utmaningarna på racerbanan och bakom ratten.

Nu kör vi!

/ Fredrik

 

ekblom.jpg

Fredrik Ekblom är en professionell racerförare som representerar Volvo Polestar Cyan Racing i World Touring Car Championship (WTCC) sedan 2016. 
Fredrik är gift med Ulla-Carin och de har tre barn (Wilhelm, Herman, Elise) och bor i Örebro. Fredrik har som främsta meriter 11 SM medaljer i banracing varav 4st guld. Han har även tävlat framgångsrikt internationellt bl.a. som fabriksförare för BMW Motorsport i både USA och Europa. 
Fredrik har även klassvinster på Daytona 24h, Nürnberg Ring 24h och har gjort 3 starter på klassiska Le-Mans 24h.

Vi på Concept är stolta och glada över att sedan jan 2013 fått samarbeta med Fredrik. Concept For Life är en grundpelare i Fredriks förberedelser, både inför och under säsong.